понедељак, 1. јун 2009.


LETEĆE ZVEZDE, mali saveti (TIPS)

Flying Star Feng Shui formula je postala popularna poslednjih godina najviše zahvaljujući knjigama L.Too.
Pristup majstora klasičnog feng shuija ovoj temi je uglavnom isti, iako postoje neke male razlike koje mogu biti i te kako značajne za praksu. Tako npr., postoje majstori koji kažu da Life Gua broj (lični gua broj, zapravo trigram dobijen iz godine rođenja) ne treba nikada da bude u centru prostora u kome osoba živi (zarobljen), inače prostor za osobu nije dobar. Zatim, diskutabilne su takođe i situacije u kojima se formula NE primenjuje (kada je prostor nepravilnog oblika), kao i da li se za pravljenje FS charta koristi prednja orijentacija zgrade ili samog stana.

Za one koji ne znaju i nisu bili na mojim predavanjima, karta Letećih zvezdi se sastoji iz tri elementa:
- perioda izgradnje/useljenja/rekonstrukcije zdanja /tzv. baza geomantske karte ili FS charta
- facing ili vodene zvezde
- mountain ili planinske zvezde

Važan aspekt delovanja karte letećih zvezdi jesu, kao i UVEK, spoljašnje strukture.
Ukoliko su ISPRED zdanja otvoreni prostor ili vodena površina, vodena zvezda će delovati jače; ukoliko je zatvoren ili se tu nalazi uzvišenje, delovaće slabije (a planinska jače).
I prilazi vlasništvu su takođe važni, kao i sve što dolazi sa prednje i zadnje strane zdanja i ka ulaznim vratima. Uvek je najbolje odabrati prilaze koje donose dobru Ch’i i otvoriti vrata na mestu poznatom kao ’’prosperous door’’ location. Kad god negde postoji prozor, ili su u pitanju vrata, vodena zvezda će delovati jače; kada je prostor zatvoren, jače će delovati planinska zvezda. Spoljašnje strukture su stoga polazna osnova za dobar feng shui dizajn prostora.

Što se tiče bašte, tamo nam trebaju mesta gde će se Ch’i sakupljati a da to budu najbolja mesta; isto se odnosi i na vodu, koju želimo u ovom periodu na svega četiri lokacije, a da to bude u skladu i sa FS chart. Odgovor na pitanje gde su te lokacije ne mogu se dati u postovima, zato što to, ipak, zahteva malo više učenja.

U analizi FS chart zdanja, poredi se snaga obe ’’zvezde’’, vodene i planinske, po tome kako elementi kojima pripadaju deluju jedan na drugog. Odavde, kao i iz samog okruženja, izvlače se zaključci o tome koji je uticaj slabiji, a koji jači. Ukoliko je jači uticaj vodene zvezde, to će se odražavati na finansije i inteligenciju; ukoliko je jači uticaj planinske zvezde, to će delovati na zdravlje i međusobne odnose.


Na kraju se kontrolišu godišnji uticaji, i proverava se da li možda oni okidaju neki neprijatan uticaj.
Mesečni uticaji obično nisu zabrinjavajući, osim kada je u pitanju mesec isti kao i godina, npr. juli 2009., kada oni koji imaju vrata u severnom sektoru, ili tu spavaju ili rade, mogu očekivati probleme.

P.S. U klasičnom feng shuiju, postoje prave zvezde i postoje - lokacione ’’zvezde’’, koje se aktiviraju boravkom u prostoru ili na druge načine.

Нема коментара:

Постави коментар