четвртак, 15. октобар 2009.

Letece zvezde

Šta je Xuan Kong Fei Xing?
Metoda poznata kod nas kao ‘’leteće zvezde’’, zapravo je ćerka velikog sistema Xuan Kong (izgovara se Šuen Kong).  Ovaj veliki sistem klasičnog feng shuija potpada pod San Yuan školu a radi se o kompletnom sistemu koji nudi fine formule uz pomoć kojih je moguće proniknuti u spoljašnje forme kao i nevidljive obrasce Qi koji se ispoljavaju u zdanjima i pratiti promene u različitim vremenskim periodima. Xuan Kong uobičajeno zahteva dosta računanja a veoma je poštovana metoda od strane autentičnih majstora u Singapuru, Maleziji, Tajvanu, Hong Kongu i Kini.
Sam termin Xuan Kong ima razlicita tumačenja, počevši od toga da Xuan predstavlja ’’jedan’’, a Kong ’’devet’’ (majstor  Shen Ju Reng , Qing dinastija), pa stoga sam termin Xuan Kong predstavlja odnose od jedinice do devetke, što se odnosi na leteće zvezde, kojih ima devet. Xuan se takođe odnosi na nebo, dok se kong odnosi na zemlju, pa XK označava stoga i interakciju sila neba i zemlje, yanga i yina.
Sam sistem je dugo bio zaboravljen, dok ga nije oživeo majstor Jiang Da Hong iz Qing dinastije; najveći procvat sistem je doživeo osamdesetih godina prošlog veka, kada je postao poznat po jednoj svojoj tehnici, letećim zvezdama. Osim letećih zvezda, Fei Xing, druge značajne škole Xuan Kong-a su
Xuan Kong Da Gua (metod 64 heksagrama) i Xuan Kong Shui Fa (vodeni metod vremena i prostora).

Нема коментара:

Постави коментар