среда, 18. јануар 2012.

Godisnji Feng Shui pregled - povoljni delovi prostora


Prosperitetne oblasti prostora

ZAPAD (#8), SEVEROISTOK (#9), JUG (#1),  ISTOK (#4)


Prva i osnovna napomena uz dobre delove prostora jeste da će najveću dobrobit od ovih uticaja imati pre svega oni u čijem se prostoru ulazna vrata nalaze u zapadu i severoistoku prostora, zato što su vrata ’’usta Ch’i’’. Naravno, sreća se poboljšava ukoliko se u zapadu i severoistoku radi (kancelarija CEO ili radni sto u zapadu-severoistoku radne sobe) ili – spava (spavaća soba). Posebno dobru sreću mogu očekivati oni rođeni u godinama i danima Chou (pogledaj Generalne opservacije prostora za 2012.), a koji žive ili rade u prostoru gde se ulaz nalazi u ovoj oblasti!

Zapad je tokom 2012. sedište #8; napovoljniji deo zapada jeste pravi zapad (270°± 7,5°), koji (ipak) nije pogodan za renoviranje, ali svima koji koriste ovaj pravac olakšava socijalne kontakte i dodaje na popularnosti, što može da doprinese boljem obavljanju poslova. Oni koji nisu u vezi a želeli bi da poboljšaju svoj ljubavni život, posebno ako su rođeni u You godinama (1945., 1957., 1969., 1981.), slobodno mogu da koriste zapad kao pravac za orijentaciju uzglavlja ili pak mogu da premeste krevet u ovu oblast.
Posebnu koristi od ulaza u zapadnom sektoru poslovnog objekta imaće oni koji zarađuju iz tzv. redovnih prihoda, odnosno stalne delatnosti (za razliku od honorara, dodatnog posla, prihoda od berze i sl., koji ne spadaju u ovu kategoriju).

Severoistok je tokom 2012. sedište #9, te tako u 2012. sadrži potencijal za ostvarenje vanrednih dobitaka. Ovaj je uticaj od posebne važnosti za one koji rade sa berzom ili zarađuju od dodatnog posla, honorara i sl., pa je za njih povoljno da svoj radni sto smeste u severoistok prostora, tako da gleda ka početnim stepenima severoistoka. Najbolji deo severoistoka u 2012. je početni deo, zato što se tu nalazi zvezda Fu De, koja donosi dobru sreću i raspoloženje; najveće koristi od ovog uticaja imaće oni u čijem se životnom ili poslovnom prostoru ulaz nalazi u početnim stepenima severoistoka. Svi koji spavaju ili rade u severoistoku, primetiće i da lakše komuniciraju i da im se brže otvaraju nove mogućnosti.

JUG je u 2012. sedište # 1, a pošto se radi o zvezdi poboljšanja i noviteta, oni koji u jugu imaju ulaz u prostor, spavaću ili radnu sobu, mogu očekivati izvesna poboljšanja. Zbog nekih drugih uticaja, pravi jug ove godine donosi pomešanu sreću, zbog čega bi ga ipak bilo bolje izbegavati za orijentaciju uzglavlja i radnog stola, što posebno važi za rođene u godinama Wu (pogledaj Generalne opservacije prostora za 2012.).
Sa obzirom na to da je zvezda 1 u vezi sa edukacijom i promocijom, kao i pomoći drugih ljudi, ukoliko vam se ulaz u poslovni prostor (ili kancelarija) nalazi u jugu, pametno je uložiti novac u obrazovanje. Početni i krajni stepeni juga su sasvim dobri, bez posebno povoljnih ili nepovoljnih uticaja.

ISTOK je u 2012. mesto gde ’’sleće’’ zvezda prijateljskosti, simpatija, flertovanja, dopadljivosti i romantike, što podržava društvenost i popularnost u privatnom životu, dok u poslovnom donosi brojne kontakte; koristi od ove situacije mogu imati najviše oni kod kojih se ulaz u prostor nalazi u istoku. Pošto od ove energije mogu da se okoriste svi kojima je proširenje kontakata značajno za posao, oni bi mogli da planiraju bolje iskorišćenje istoka u svom prostoru.
Napomena: rođeni u Mao godinama (pogledaj Generalne opservacije prostora za 2012.), kao i oni koji boluju od hroničnih bolesti, u 2012. ne bi trebalo da spavaju sa uzglavljem okrenutim ka pravom istoku.  

Нема коментара:

Постави коментар