среда, 18. јануар 2012.

Godisnji Feng Shui

Godisnje kretanje energija po prostoru - UVOD u tekst


Feng Shui Update 2012. by Althea S.T.

Uticaj vremena na energije prostora - godišnji uticaji

Predeo u kome se nalaze zgrada, kuća ili stan, na dugoročnim osnovama određuje energiju (Ch’i) koja u određenom prostoru preovladava. U kojoj meri jedan objekat može da iskoristi potencijale lokacije, zavisi od položaja zdanja, prednje orijentacije, lokacije i orijentacije ulaza, kao i pozicije koju stan-poslovni prostor zauzima u zgradi.

Idealna situacija je da je zgrada odlično postavljena u odnosu na ključne elemente lokacije, da prostor ima odlično mesto u samoj zgradi, kao i da je ostvaren sklad u osobenostima objekta (oblik, raspored prostorija, podudarnost sa vlasnikom-korisnicima...)!

Ipak, čak i tada, uticaj vremena se ne može izbeći.
U klasičnom Feng Shuiju, energija Ch’i se neprekidno menja pod uticajem vremena. Svaka nova godina (kineska solarna godina počinje 4. februara, i završava se 3. februara naredne godine) donosi drugačije spoljašnje uticaje koji deluju na energije koje već postoje u objektu i na samoj lokaciji.
Godišnji uticaji pokreću kako dobre, tako i loše strane prostora; nekada su posledice interakcija različitih energija povoljne i otvaraju prilike za napredak i odigravanje srećnih događaja, dok drugi put konsekvence mogu da budu - veoma neprijatne!

Informacije o godišnjim kretanjima energije su izuzetno važne za vlasnike biznisa, zato što im omogućavaju bolje planiranje i korišćenje prostora; ova saznanja su takođe važna i za bolju organizaciju svakodnevnog života i unapređenje zdravlja i međusobnih odnosa ukućana

Нема коментара:

Постави коментар