уторак, 10. март 2009.


Tips za izbor prave kuće
Slede kratki saveti za izbor kuće:
1. Idealno je da kuća bude pravilnog oblika.
2. Obavezno je da ispred kuće bude slobodnog prostora. Iza i ne mora (ako ne može sve).
3. Idealna feng shui kuća treba da bude na dobroj lokaciji, zdravom mestu, najbolje u podnožju lepog brda (vidi tips za izbor placa). U gradskom okruženju, želimo da iza naše kuće bude neko više zdanje.
4. Super kuća je ona koja svojom prednjom stranom gleda ka jugozapadu i kojoj se vrata nalaze na sredini (biće dobra i u narednih 15-tak godina; tokom tog perioda će vam biti tako dobro da ćete moći da priuštite sebi novu kuću u narednom periodu!)
5. Balansirana je kuća ona čija su vrata u proporciji sa njenom veličinom (velika kuća, velika vrata).
...

Kapija se postavlja u odnosu na puteve i vrata kuće, tako da se obezbedi najbolji mogući protok Ch’i, a to je već pitanje za vašeg majstora klasičnog Feng Shuija, koga možete da uključite u svoju potragu onda kada napravite uži izbor. On vam tada može pomoći da odaberete najbolji plac ili savršenu kuću za vas. Projekat građenja nove kuće ili rekonstrukcije postojećeg objekta dopušta da vaš majstor u projekat unese sve neophodne elemente koji bi doprineli tome da ostvarite svoj MAKSIMUM.

On je naravno, uvek, u okvirima granica vaše sopstvene sudbine, ali je činjenica da mnoge stvari mogu da se unaprede primenom klasičnog FS-ja.

1 коментар: