недеља, 10. мај 2009.



Šta je od prirodnih struktura važno za
Business & Feng Shui?
Za razliku od životnog prostora, gde je najvažniji aspekt stanovanja u vezi sa energijom tla, kod poslovnog prostora i uopšte kod business-a, pažnja je na potpuno drugim stvarima.
Naravno, lokacija je (UVEK) značajna, i ako u neposrednoj okolini postoji uzvišenje, onda će geomantski kompas morati da ’’radi’’, da bi se videlo kako to uzvišenje utiče na posao. Ukoliko se radi o prostoru u kome funkcije još nisu raspoređene (npr. office building), tada se svakako vodi računa o tome da se važni office-i postave u najbolju poziciju u odnosu na uzvišenje, a što će ojačati te funkcije (CEO, HR, Marketing, Finance...).
Zatim, obavezno se proverava položaj voda, ukoliko utiču na zdanje, kao i prirodnih Ch’i Mouths.
Kada se završi checking uticaja prirodnih struktura, prelazi se na – veštačke: puteve, raskrsnice, man-made ’’Ch’i Mouths’’, druge zgrade. Putevi donose energiju, Ch’i, ali je isto tako i odnose, pa je važno, uz pomoć Google Earth i drugih mapa, proveriti njihov uticaj.
Nekada se dešava da objekat u neposrednoj blizini, u tačno određenim godinama i mesecima, napravi problem. A radi se o uticaju koji se može predvideti detaljnom analizom. Ipak, pitanje je šta se po tom pitanju može učiniti, osim upozoriti vlasnika.
Centar svake Classical Feng Shui & Business priče, naša referentna tačka, jeste zgrada u pitanju ili poslovni objekat.

Нема коментара:

Постави коментар