четвртак, 26. новембар 2009.

Feng Shui vesti iz belog sveta

Šta Feng Shui učini od čoveka!
Jedna vest puni sve novinske stupce poslednjih dana, ne samo u dalekom Hong Kong-u, već i po (bližem) belom svetu. Tema vesti je gospodin Endi Lau, glumac i pevač, pri tome i superstar u rodnom mu HK.



Mr. Nebeski kralj (da, to mu je nadimak!) navodno je potrošio 20 miliona dolara na kupovinu novog doma, ’’nadajući se promeni koja bi mu donela potomstvo’’. Naravno, čim je vest u ovom blogu, zna se da je ovde negde ’’umešan’’ i Feng Shui. Da, istina je, majstor Feng Shuija je preporučio kupovinu baš te kuće, koja toliko košta!
Navodno, savetovao je da kuća (koja je trenutno u procesu renoviranja), bude zaštićena visokim zidom, da bi supruga superstara mogla da se ’’opusti’’. U vesti piše i da se useljenje očekuje pre 4. februara 2010.
Zašto li je ova, krajnje senzacionalistička vest, obišla ceo svet?
Zbog količine novca, Feng Shuija ili zato što je u pitanju superstar, celebrity person? Ili, najverovatnije, zbog popularnosti sve tri stvari...
Ovu vest prenosim iz više razloga.
Prvo, zaista je istina da dobre lokacije (po klasičnom Feng Shuiju) KOŠTAJU. Svuda u svetu.
I da ih sebi mogu priuštiti uglavnom oni koji imaju dosta novca. Pisala sam ranije u ovom blogu na tu temu; suština priče sastoji se u sledećem: ekstra lokacija = ekstra postignuća; prosečna lokacija = prosečna postignuća.



Sa druge strane, skupa lokacija nekada i ne mora da bude dobra; ili ne mora da bude dobra za određenu osobu. Tako da vam za tu razliku zaista treba Feng Shui majstor.
Treće...u ovoj vesti se spominje lična muka jednog čoveka i njegove žene...i taj mi je aspekt vesti zaista degutantan.
Poslednje...istina je da se uz pomoć Feng Shuija, ali i Date Selection tehnika, mogu povećati šanse za začeće. Jedno vreme, iz godine u godinu su mi se javljale klijentkinje koje su nakon Feng Shui konsultacija i podešavanja prostora ostajale u drugom stanju. Toliko ih je bilo, da sam jedno vreme postala predmet šale prijatelja i poznanika. 
Ovom prilikom ih, ukoliko prate blog, pozdravljam...

Нема коментара:

Постави коментар