четвртак, 11. новембар 2010.

feng shui crtice

Tipična situacija (izletanja)

Nedavna situacija sa facebooka je odličan uvod u novu-staru temu.
A situacija je ovakva:
Osoba A: imam dugacak hodnik koji se uliva u dnevnu sobu i kupatilo na sredini stana.kako da to izlecim?
Osoba B: Možda pomognem ako dobijem bliže dimenzije hodnika ( dužina sa širinom ) a još bolje ako je moguće da se skicira osnova stana. Sve se može rešiti !
Kao prvo, osoba B nije u pravu. Nije tačno da se sve može rešiti. Strukturalni problemi se teško rešavaju, a mnogi se uopšte ne mogu rešiti. Impulsivna rešenja i ’’lako ćemo’’ pristup takođe ne nude trajna, sistemska rešenja.
Ova situacija sa FB naloga je tipična i zbog jedne druge stvari, osim što je odgovor netačan i neprecizan (isto kao i pitanje). Šta se ovde dogodilo?
Desilo se da neko postavlja pitanje (nekom drugom, u ovom slučaju meni), a neko treći se pravi pametan pa odgovara na pitanje, koje btw. uopšte nije njemu postavljeno. Sorry, guys, ali tako stoje stvari. Kada odgovarate na pitanja na nečijem tuđem nalogu, koja nisu vama postavljena, osnovno je da prvo pročitate kome se osoba obraća. A onda da pitate: ’’Da li vam je OK, gospodjo/gospodine čije je ovo nalog, da ja odgovorim na ovo pitanje umesto vas?’’ To pokazuje da imate dobre granice i da ste u kontaktu sa trenutnom situacijom.
Jer ako nemate dobre granice u kontaktu, kako ćete je imati u drugim oblastima života?

Нема коментара:

Постави коментар