петак, 18. децембар 2009.

Feng Shui za pocetnike - o Ming Gua

Sada znam svoj Ming Gua ... i šta sa tim?

Pretpostavimo da je vaš Ming Gua – Dui, jezero.
Alternativni nazivi ovog trigrama jesu Radost i Mlada devojka.
Šta vaš Ming Gua govori o vama?
Kao prvo, opisuje karakter.
Drugo, govori o vašem odnosu sa partnerom, decom, majkom, šefom…
Isto tako, govori o tome šta će se dešavati sa vama npr. tokom iduće godine.
No, da krenemo sa početka. Karakter Dui Gua persone.
Pričljiva osoba, komunikativna, voli da zabavlja druge i da se smeje. Voli ‘’sve što čini život’’, sklona je hedonizmu i ‘’lako ćemo’’ principu rešavanja problema. Veoma je prilagodljiva, a mlađe Dui Gua osobe prate modu i uvek su u toku sa aktuelnim događanjima.
Dui Gua osobe ne vole da se zamaraju fizički i uvek bi rado sve završile prostom organizacijom (ukretko: vole fine poslove). Ukoliko vam treba neko ko može da prepozna kvalitet – Dui Gua osoba može da bude pravi izbor! Još nešto treba znati o Dui Gua osobi: jako im je stalo šta drugi misle o njima, a ukoliko imaju dobar razlog, vredno će raditi tokom dana, da bi noć ostavili za stvari koje najviše vole.
Drugo: odnos sa okruženjem može se sagledati preko odnosa međusobnih Gua i elemenata koji njima rukovode. Tako npr. ukoliko je muž Dui Gua, a žena Li Gua, jasno je ko će tu kontrolisati stvari. Li Gua osoba! Zašto? Zato što el. Vatra kontroliše el. Metal! U isto vreme, Vatra je neophodna Metalu da bi ga profinila, dala mu osećanje svrhe i korisnosti...
A treće? Pa, stiže u narednom postu.

Нема коментара:

Постави коментар