понедељак, 11. јануар 2010.

Feng Shui analiza na primeru A. Ivanovic & J. Jankovic

Feng Shui & naše teniserke 2


Do promena nekada dolazi i useljenjem u novi prostor. Ne znam gde žive Ivanović & Jovanović, i da li su tokom prošle godine kupile – uselile se u nove kuće, ali bi to trebala da bude početna tačka u temeljnoj Feng Shui analizi.
Nekada, do izmene Fei Xing mape zdanja dolazi i usled renoviranja, a svima koji imaju uspešan biznis u malim lokalima, preko noći može da se desi pad posla nakon proširenja objekta. Ili promene pozicije ulaza (premeštanje vrata na drugo mesto, zatvaranje jednih vrata i otvaranje drugih, itd.).
Isto tako, sasvim je moguće i da dođe do promena usled delovanja nekih spoljašnjih faktora.
Tako, ukoliko sa prednje strane zdanja ’’nikne’’ velika poslovna zgrada, to može blokirati dotok energije – Ch’i do objekta. Vlasnici takve kuće su do juče imali odlične prospekte, a onda odjednom – zatišje. U praksi su mogući problemi i ukoliko dođe do promene u okruženju - u pravcu prostiranja spavaće sobe. Ukoliko bi sa te strane preko noći nikla zgrada, water dragon bi oslabio a ojačao bi mountain dragon. Ukoliko bi se izgradila saobraćajnica koja bi išla baš sa te strane, to bi ojačalo water dragon, a oslabilo mountain dragon.
Razlog tome jeste što se water dragon ’’aktivira’’ otvorenim prostorom, pokretom, saobraćajnicama, vodenim tokovima. Mountain dragon se, sa druge strane, ’’aktivira’’ zatvorenim prostorom, uzvišenjima, visokim zgradama.
Podsetiću, water dragon deluje na spoljašnje stvari (karijera, status, reputacija, novac), dok mountain dragon deluje na unutrašnje stvari (ljubavni i porodični život, prijateljstva, pomoć drugih ljudi).

Нема коментара:

Постави коментар