понедељак, 11. јануар 2010.

Zajednicki Feng Shui A. Ivanovic i J. Jankovic


Feng Shui & naše teniserke

Tokom prethodne godine, obe teniserke su zabeležile loše rezultate na polju karijere.
U isto vreme, primetno je bilo (u medijima) da su obe uplovile u emotivne veze, u kojima su, po svemu sudeći, - zadovoljne.
U ovom postu, osvrnuću se na taj momenat njihovih zivota u kontekstu Fei Xing sistema tradicionalnog Feng Shuija (poznat i kao Leteće zvezde).
Na život svakog pojedinca, pa i poslovni život, utiče njegova baza – dom. Dešava se da pojedinac ima i više od jednog doma, a šta je baza od dve ili više lokacija – određuje dužina boravka na tim mestima.
Svi elementi Fei Xing karte se izražavaju brojevima 0-9, a osnovu sistema čini Fei Xing mapa zdanja, koja je miks tzv. zemaljske osnove, prednje i zadnje strane zdanja (sve to mereno stepenima kompasa).
Tri ključna elementa svake Fei Xing karte zdanja jesu:
- zemaljska baza
- water dragon (ili water star)
- mountain dragon (ili mountain star)
Water dragon je u vezi sa prednjom stranom zdanja, a nj. priroda je Yang. U prevodu, to znači da se water dragon stara o svim Yang aspektima života, dakle poslovima osobe, njenom uspehu u spoljašnjem svetu, statusu, ugledu, karijeri, novcu...
Priroda mountain dragon je Yin, što znači da se m.d. stara o unutrašnjim, ličnim stvarima osobe u koju spadaju lični život, porodične stvari i odnosi, i naravno – ljubav.
Kad god primetimo da u nečijem životu dolazi do naglog preokreta, u smislu da je juče karijera bila odlična, a sada je odjednom u prvom planu ljubav, možemo prvo da posumnjamo da je došlo do nepoželjnih uticaja na water dragon (nazadovanje karijere), odnosno podsticajnih uticaja na mountain dragon.

Нема коментара:

Постави коментар