понедељак, 25. јануар 2010.

Feng Shui za iskusne - tajne perioda 8

TEKUĆI PERIOD - Period 8

Zašto je važan tekući period?
Zato što vladar tekućeg perioda postaje tzv. Period Master, najpovoljnija zvezda u periodu (od 2004. – 2023.godine). Iza nje po povoljnosti je vladar narednog perioda, zvezda 9-Purple.
Koje su još zvezde u periodu 8 povoljne?
Pogledi na ovu temu među poznavaocima klasičnog Feng Shuija se razlikuju.
Kao prvo, po fazama povoljnosti elemenata, od zvezde 8 koristi bi trebalo da imaju zvezde 6 i 7 (8-White je zvezda Zemlje, dakle stvara Metal, 6 i 7 su Metalne zvezde). Međutim, 7 je untimely (istekao joj period), kao i zvezda 6. To zapravo znači da npr. pozitvne osobine zvezde 7 ne mogu da dođu do izražaja u ovom periodu, a da pozitivni uticaj zvezde 6 (koja je u osnovu kao White zvezda, uvek pozitivna) znatno, znatno smanjen, zbog njene untimely pozicije. Zvezde 2 i 5 i stoga oblasti Kun (jugozapad) i centar bi mogle da prosperiraju, da same po sebi zbezde nisu: a. Loše b. Nevremenske (untimely).
Dakle, otpisujemo polako zvezde odnosno oblasti koje bi mogle da budu korisne, i za sada svodimo priču na to da se u periodu 8, tek malo (vrlo malo) oseća pozitivnost zvezde 6.
Sledeće oblasti koje treba da budu povoljne u periodu 8 jesu Early & Later Heaven od Gen, dakle Zhen i Qian, i odgovarajuće zvezde: 3 i 6. Dakle, ove dve zvezde su u periodu 8 USABLE.
To zapravo znači da zvezda 3 u periodu 8, i zbog Later Heaven-Early Heaven Combos ali i zbog He Tu combo, u periodu 8 NIJE TAKO LOŠA. Nije negativna, i nije je potrebno tumačiti kao takvu!

XUN        LI        KUN                                                     DUI        QIAN      XUN

ZHEN                   DUI                                                         LI                        KAN

GEN       KAN     QIAN                                                   ZHEN     KUN      GEN

    EARLY HEAVEN                                                             LATER HEAVEN

1 коментар:

  1. ovo je odlicno uvek si bila prva u feng shuiu.Da li drzis kurseve za iskusne praktikante.Hocu reci koji smo bili tvoji prvi ucenici a sada bi trebali da nastavimo sa usavrsavanjem.

    Ljupka Nikolic

    ОдговориИзбриши