уторак, 6. април 2010.

April 2010.

(Ne)povoljni dani u aprilu 2010.
April 2010. ima nekoliko izuzetnih dana, a kada kazem izuzetnih, tada mislim na veoma povoljne dane:)
Primer je 10. april, kojim vlada heksagram Izobilje, u ciji je trigram u familiji sa godinom. Heksagrami se inace ``vezuju`` u familije, a najpovoljniji datumi i jesu oni koji su u familiji sa godinom, i-ili su u familiji sa osobom. 10. april je pri tome Otvoreni dan, sa mnogooo povoljnih zvezdi, sto obecava pozitivni ishod dogadjaja zapocetih na ovaj dan.
Za koga je i za koju aktivnost ovaj dan pogodan?
10.april pogoduje pre svega za zdravlje onima ciji je Daymaster (Self) voda, kao i svima kojima nedostaje element Metal, pa im je stoga ovaj element - povoljan. Zbog sukoba elemenata u grani, dan nije povoljan za rodjene u godini (mesecu, danu, satu) Shen (poznat i kao Majmun).
Za one ciji je DM Drvo, Metal predstavlja novac, pa je za njih ovaj dan pogodan za potpisivanje ugovora i sklapanje dogovora koji treba da im donese novac.
16. april je dobar dan, ali je zalost ``Year breaker day``, sto znaci da je u sukobu sa granom godine, te se tako ne moze iskoristiti:((
20.04. je takodje veoma povoljan dan (dan Uspeha) kojim rukovodi heksagram Uvecanje; nije za rodjene u godinama (mesec, dan) Wu (Konj).
22.04. je jos jedan Yin dan; za koga je nepovoljan, pogledati pod 10.04., posto je u pitanju ista grana. 22.04. je dan kojim rukovodi heksagram Zajednistvo, jedan od najboljih heksagrama. Pogoduje svima kojima je potreban el. Voda ili combo Voda-Drvo. U jednom od objasnjenja povodom ovog datuma, pise i da ``donosi materijalnu dobit`` i ``promociju``.
02.05. je pravi vodeni Zi dan, pa je odlican za sve koji nemaju sukob sa Zi (Wu, Konj); posebno je povoljan za sve kojima je voda povoljan element i cija je sudbina (Ba Zi) topla i suva - sto su uglavnom oni rodjeni u letnjim mesecima (maj, juni, juli).
Konacno, jos jedan veoma povoljan dan je 04.05. (dani se racunaju po kineskom solarnom kalendaru, gde maj pocinje 05.05., te je 04.05. jos uvek - april)...ali avaj...opet se radi o YBD, te vam ne bih preporucila da ga koristite za vazne aktvnosti, zato sto vec ulazite u novo sa konfliktima. Shen je i travelling star, tako da kao YB sa Yin, koji je takodje travelling star, moze kreirati probleme na putu, posebno ako vec postoji Yin u vasoj Ba Zi karti...
Kada koristite povoljne dane, UVEK gledajte da oni nisu u sukobu sa vasim znacima (grane, Branches) iz svih kolona, kao i da sadrze element koji vam je potreban.
Jos je bolje ako gledate sta za vas DM znaci ono sto taj dan u stablu (Stems) predstavlja; tako, ako je vas DayMaster Drvo, pa jos slabo Drvo, tada birate za sebe dan Vode, koji je za vas DM - povoljan...
Mnogo potentniji u primeni date selection je Xuan Kong Da Gua metod, gde se traze datumi u kojima su heksagrami iskombinovani u odredjenu kombinaciju. Tzv. datumi ``familija`` mogu da trpe cak i sukobe i destrukcije izmedju grana, bez losih efekata...

Нема коментара:

Постави коментар