уторак, 6. април 2010.

Feng Shui Q & A

Feng Shui, pitanja i odgovori 2
2) Ukoliko se voda u prednjem dvorištu vezuje za dotok novca i poboljšanje finansija (a feng shui lek je neophodan jer nam se sektor bogatstva i novca nalazi upravo u kupatilu-toaletu), a pored ulaznih vrata koja su na jugu, kako ispred ulaznih vrata i na koje mesto postaviti jezerce sa japanskim šaranima ili na koje mesto u kući tačno postaviti kućnu fontanu ili akvarijum?

Uhhhh...
Na ovo pitanje moram odgovarati po segmentima.
a. Voda u prednjem dvoristu  ne vezuje se UVEK za dotok novca i poboljsanje finansija. Teorija ovog principa je da SAMI gradite kucu, pa je tada okrecete ka odredjenom pravcu, KOME odgovara voda. Ovi principi vode poreklo iz doba kada su ljudi gradili kuce, pa su tako moderni majstori iz Hong Konga razvili potpuno nove teorije koje se primenjuju u savremenom apartmansko-blokovskom nacinu zivota.
Voda samo predstavlja PRINCIP, koji se moze zameniti manje rizicnim stvarima-postupcima.

b. MNOGO majstora klasicnog feng shuija stalno ponavlja sledece: ``Nemojte stavljati vodu unutar kuce. Posebno nemojte koristiti fontane. To je veoma opasno!`` Verujte mi, oni to ne govore bez razloga. Voda se, u vidu jezerceta sa saranima UVEK postavlja spolja.

c. Kada kazete da vam se ``sektor novca nalazi u kupatilu``, moram priznati da ne znam na sta TACNO mislite! Na Ba Zhai, Xuan Kong Fei Xing, Ba Zi ili nesto van domena klasicnog Feng Shuija (Black Hat sect, npr.)?  Ja u ovom casu mogu samo da PRETPOSTAVIM da ste prilikom odredjivanja ``sektora novca`` koristili Bcack Hat sect metod (koji se ne bazira na klasicima, i prilicno je uopsten). Ukoliko ste koristili Fei Xing metod, tada je vas sektor prosperiteta tamo gde se kao Water Dragon nalazi tzv. Prominentna zvezda tekuceg perioda (# 8).
U svim klasicnim sistemima, ukoliko ne mozete iz nekog razloga da koristite svoju WD star, onda je koristite na tzv. ``small Taiji`` planu, dakle na nivou dnevne sobe, itd.
Mozda bi najbolje bilo da mi prvo odgovorite na sta ste tacno mislili, pre nego sto odem predaleko u odgovaranju...))

Нема коментара:

Постави коментар