уторак, 6. април 2010.

Feng Shui: odgovori na pitanja

Gde postaviti vodu - spolja?  (2B)

Koliko cujem, mnogi su fascinirani mogucnoscu da primenom vode obezbede sebi bolji zivot.
Ovim postom ne zelim da vas odgovorim od toga, ali bilo bi dobro da se ipak informisete, zato sto postavljanje vode, tzv. Water Feature, nije uopste lak posao, nije - bezbedan. Kao sto se predstavlja u knjigama.


Bazicno, prilikom postavljanja vode, moze se koristiti tzv. Luo shu obrazac, i tu, teorijski, necete pogresiti.
Opet, sa druge strane, postavljanje vode u dvoristu ce svakako uticati na sveukupnu energiju u kuci.

Ba Zhai aspekt
Postavljanje vode ispred Sheng Qi oblasti, odnosno u njenom pravcu, moze pomoci u aktiviranju ove oblasti prostora.
Isto tako, postavljanje vode u pravcu Huo Hai, Liu Sha ili Wu Gui, moze odjednom i znatno, pogorsati delovanje ovih sektora.
Fei Xing aspekt
Sa aspekta XKFX (letece zvezde), voda moze okinuti lose oblasti!
Dakle, ukoliko je postavite ispred, odnosno u sektoru npr. 2-3  ili 5-3, mozete sebi stvoriti puno problema.
Isto tako, ako vodu stavite u sektor gde se nalazi povoljna Mountain Dragon, tada dolazi (opet) do problema, koji rezultuju u pogorsanju zdravlja i-ili odnosa. Zato, PRE nego sto se odlucite da postavite vodu, dobro razmislite i analizirajte postojecu situaciju.

Water Formulas ili vodene formule
U klasicnom FS, postoji vise vodenih formula, koje koriste prvenstveno za postavljanje kuce u odnosu na soljasnju vodu, ali i za postavljanje spoljasnje vode u odnosu na kucu.
Castle gate metoda npr. odredjuje mesto za postavljanje jezerceta u odnosu na Sitting kuce (zadnja strana, stepen kompasa).
Ling Shen & Zheng Shen metoda se uglavnom koristi kod poslovnih prostora, i zasniva se na povoljnim sektorima u TEKUCEM periodu. Na osnovu ove metode mogu se birati lokali u trznom centru, na osnovu pozicije vrata (isto voda).
Tao Hua Lu metoda (formula) govori o mestima na koja se stavlja jezerce, u odnosu na pravac vrata i puteve, tako da kuci donese Peach Blossom (ljubav). Losa mesta donose preljubu, incest, skandale, itd.
Najpopularnija metoda na istoku je Wu Gui Yun Cai, koja obecava veliko bogatstvo, i gde se voda postavlja u odnosu na pravac vrata i dolazeceg zmaja (ili obliznje uzvisenje).
Konacno, poslednjih godina popularna i novo-otkrivena metoda Xuan Kong Da Gua, bazira postavljanje vode na heksagramima - ili drugim tradicionalnim metodama, ali kaze sledece: da bi nesto delovalo, DAN kada se postavlja je - kljucan. Ona mora da bude povoljan za takvu aktivnost, plus mora da bude u vezi sa elementom koji se postavlja (voda - samo na dan vode)...

Da li jos uvek mislite da treba sami da postavite jezerce u svom dvoristu? :)))

Нема коментара:

Постави коментар