уторак, 15. фебруар 2011.

Feng Shui 2011, VII

NEPOVOLJNI SEKTORI U 2011.

U 2011., istok i jug su problematični delovi prostora, odnosno sedišta izrazito Yin energija koje ne dozvoljavaju pokret i ekspanziju, dok je sever prostora oblast koja donosi mešovite uticaje, kako povoljne tako i nepovoljne.

SEVERProtekle dve godine, sever je bio problematični deo prostora, što su mogli da osete mnogi koji u određenim delovima severa imaju ulaz, ili tu spavaju. 2009. je za njih bila veoma naporna godina koja im je potrošila dosta energije, dok su u 2010. morali da se bore sa okruženjem i promenama koje im nikako nisu odgovarale.

U 2011. godini, u sever ’’uleće’’ zvezda 3 koja donosi vesti koje su istovremeno i povoljne - ali i ne baš toliko povoljne.
Sa obzirom na to da je #3 zvezda promena, osnovno je da svi čija se vrata nalaze u severu prostora mogu u tekućoj godini očekivati intenzivniju razmenu sa spoljašnjim svetom. Ukoliko u vašem prostoru sever i severozapad čine jednu celinu, tada promene mogu doneti boljitke i možete ih iskoristiti za sopstveni napredak.
Ukoliko to nije slučaj, tada se može očekivati više konflikata - zato što je priroda #3 takva da pojačava agresiju u kontaktu i razmeni sa drugim ljudima. Naravno, ta se energija može okrenuti u sopstvenu korist primenom strpljenja i tolerancije i svesnošću da je i konflikt način na koji se uspostavlja kontakt i da sam po sebi nikako nije loš. Zapravo, konflikti mogu biti ozdravljujući i mogu pružiti priliku da se neke teme napokon završe i da se određeni odnosi sagledaju realnije.
Ipak, spavanje u severu može doneti više nervoze, posebno ako se tu već nalaze nepovoljne kombinacije zvezdi (5-3, 7-3, 2-3). U tom slučaju, zdravije je premestiti krevet u neki drugi deo prostora gde će san biti mnogo mirniji...
Sever je ove godine domaćin jednog posebnog povoljnog uticaja koji se zove Fu De i od koga će koristi imati vlasnici onih poslovnih prostora kod kojih se ulaz nalazi u pravom severu. Oni, kao i svi koji rade u kancelarijama koje se nalaze u severu, mogu očekivati intenziviranje aktivnosti u delatnosti kojom se bave kao i sve dobrobiti koje proističu iz toga. Korist od zvezde 3 posebno mogu osetiti vlasnici poslovnih prostora u kojima se ulaz nalazi u severu a primarno se bave trgovinom.

JUG
Jug je u 2011. sedište zvezde 2, čija je priroda veoma Yin (te je stoga nepovoljna) i koja prvenstveno utiče na zdravlje i imunitet.

Naravno, da bi ovo godišnje dešavanje u prostoru imalo uticaj na nečije zdravlje, moraju da se poklope još neke stvari, kao naprimer da u oblasti već postoji loša kombinacija zvezdi (2-5, 2-7, 2-3, 7-7), zatim da je zdravlje već narušeno, te da osoba spava u jugu. Pošto se i loši i dobri uticaji ’’okidaju’’ boravkom u oblasti, najbolje bi bilo da se u tom slučaju makar krevet prebaci u neki drugi deo sobe (npr. zapad, jugoistok ili jugozapad).
Treba napomenuti i to da tokom 2011. spavanje u jugu prostora treba da izbegavaju rođeni u godinama Tigra (1950, 1962, 1974, 1986...), zbog nešto slabijeg imuniteta nego inače.
Dobra vest je da je jug u 2011. i sedište jednog povoljnog uticaja koji se zove Tai Yin, koji je posebno dobar za sve koji obavljaju posao iz juga i one čija se vrata poslovnog prostora nalaze u pravom jugu prostora; oni u 2011. mogu očekivati proširenja poslovanja i nove poslovne poduhvate.
Tradicionalni ’’recept’’ za ublažavanje ovog uticaja jesu metalni zvončići, koji se postavljaju u oblasti određenog dana i sata i koji slabe uticaj elementa koji rukovodi zvezdom 2 (pa samim tim i njen uticaj).

Нема коментара:

Постави коментар