петак, 11. фебруар 2011.

Feng Shui Update 2011

Feng Shui Update 2011, I
Kao što mnogi od vas već znaju, pre početka kineske (solarne) nove godine, u Feng Shui praksi se pripremamo na promenu obrazaca energije – Ch’i u prostoru. Svaka nova godina, naime, donosi novu energiju, koja se raspoređuje po prostoru i stupa u interakciju sa postojećim stanjem.


Kakav će biti rezultat, zavisi od više činilaca:
- postojeće Ch’i u oblasti
- spoljašnjih struktura
- intenziteta korišćenja određenih delova prostora

Ukoliko je postojeća Ch’i u određenoj oblasti već problematična, tada će isti takvi godišnji uticaji doneti mnogo više problema nego što bi se to inače osetilo. Sve ovo je naglašeno ukoliko se sa te strane (npr. istoka u 2011.) – spolja, postoji struktura koja odgovara unutrašnjoj i koja je onda podstiče na ekspanziju. I naravno, poslednje, ali ne i najmanje značajno, jeste intenzitet aktivnosti u oblasti; što je oblast aktivnija (ulaz, krevet, dnevna soba), to stvara više Ch’i i na takav način podstiče rukovodeći obrazac Ch’i u oblasti da se razmaše.

Primer je prošla godina i zvezda Wu Huang u jugozapadu.

Ovaj problematičan uticaj su osetili mnogi; posebno poslovni korisnici čiji prostori gledaju ka severoistoku (suprotno od jugozapada, tzv. ’’sedenje’’ zdanja) kao i oni kod kojih se u prostor ulazi iz jugozapada. Rezultat: poseta revizora i inspekcija u jednom slučaju kada je u jugozapadu (’’sedenje’’) knjigovodstvo plus spoljašnja struktura, i sudske tužbe u drugom slučaju.

Нема коментара:

Постави коментар