уторак, 15. фебруар 2011.

Feng Shui 2011, VIII

nepovoljni sektori u 2011. : SEVER
 U februaru 2011. zvezda 5 ’’uleće’’ u istok, te tako ovaj sektor postaje najlošiji deo prostora u 2011. godini.

Ovaj teški Yin uticaj mogu osetiti pre svega oni čija se ulazna vrata nalaze u istoku prostora i-ili oni koji u toj oblasti spavaju. Naravno, i u ovom slučaju je važno kakve su zvezde u originalnoj Fei Xing mapi prostora, što možete proveriti i sami uz pomoć Flying Star kalkulatora na site-u www.feng-shui.in.rs; ukoliko su kombinacije povoljne (8-6, 6-1, 8-1), tada se ovaj uticaj znatno manje oseća.
 Posebno oprezni treba da budu oni koji u istoku već imaju #5, #2, #3 ili #7 (proveriti Fei xing mapu prostora) i dosta vremena provode u oblasti; biti posebno oprezan u ovom slučaju znači sledeće: izbegavati boravak u oblasti, premestiti krevet - radni sto, postaviti ’’lek’’ koji bi mogao da ublaži ovaj uticaj. Generalna preporuka starih majstora klasičnog Feng Shuija jeste da se izbegava aktiviranje (kopanje u dvorištu istočno od kuće) kao i ’’uznemiravanje’’ ove zvezde renoviranjem; ukoliko se planira renoviranje ovog dela prostora, najbolje je da se započne pre 4. februara 2011.

Bez obzira na to da li se radi o životnom ili poslovnom prostoru, priroda ovog uticaja je da otežava razmenu sa spoljašnjim svetom, povećavajući prepreke i smanjujući mogućnosti. Ova zvezda crpi energiju i potencijale, što može dovesti do oštećenja imovine i stresnih situacija.

Stanovi koji se nalaze u zgradi koja gleda ka zapadu mogu teže da se prodaju u 2011., zato što, u terminima Xuan Kong-a, ’’sede’’ na zvezdi 5. Vlasnici poslovnih prostora u koje se ulazi sa istoka, tokom 2011. mogu imati teškoća u poslovanju i poželjno je da budu posebno oprezni sa papirima. Rukovodioci koji sede u istočnim kancelarijama svoj radni sto mogu da premeste u neku drugu oblast prostora, naprimer sever (osim ako su rođeni u godinama: 1954., 1966., 1978., 1990....) ili početak jugoistoka (osim ako su rođeni u godinama: 1946., 1958., 1970., 1982....)

U teoriji, loše dejstvo zvezde 5 moguće je oslabiti, i to postavljanjem zidnog sata ili predmeta od metala u istok prostora /zato što u odnosu 5 elemenata, esencijalnom konceptu Feng Shuija, el. Metal crpi element Zemlju, a zvezda 5 je zvezda el. Zemlje/. Najbolji način da se ovo izvede jesu dan i sat elementa Metala; jedan od mogućih datuma za ovu intervenciju je 15.04.2011., izmedju 15 i 19h.

Нема коментара:

Постави коментар