субота, 22. август 2009.


Vodeni Zmajevi u feng shuiju i FGCT
Pojam Vodenog Zmaja je u javnost /na zapadu/ prva iznela čuvena autorka L.Too, koja je jednu svoju knjigu zasnovala na klasiku Vodenog Zmaja.
Iznoseći formule u toj knizi, ne može se reći da je pogrešila; opet, sa druge strane, kao što sam već ranije mnogo puta naglašavala, autori UVEK nešto ne kažu, zato što je knjiga jedno, a seminari su drugo. U feng shui krugovima se već godinama priča nešto što nisam proverila, pa ne znam da li je tačno ili je samo izraz ljubomore. U svakom slučaju, pomenuta autorka nikada nije demantovala da je njen britanski izdavač bankrotirao nakon što je primenio savete iz njene knjige, o tome kako napraviti Vodenog Zmaja.
Sigurno je da postoji mnogo drevnih tekstova /u klasičnom feng shuiju, UVEK se oslanja na klasike/ na temu vodenih formula /i tzv. formula vodenih zamkova/, iako je klasik Vodenog Zmaja do danas ostao neprikosnoven izvor informacija. U ovom se klasiku zaista opisuju razni načini na koje se mogu kreirati izuzetni rezultati /misli se pre svega na novac, naravno/.
Ovde moram da podsetim /ili informišem/ da se sam termin Vodeni Zmaj odnosi na vodeni tok, dakle reku. Što znači da je prisustvo reke USLOV da bi formule iz klasika /koje ’’obećavaju’’ ekstremnu dobrobit/ uopšte mogle da se primene.
Vodeni Zmaj treba da teče lagano i mora oko sebe imate odgovarajuće forme /Luan Tou/ koje ga podržavaju, treba da dolazi iz određenog pravca, treba da ’’zakači’’ ulaz zdanja i da /još/ izađe sa imanja duž određenih ’’izlaza’’, što znači određene stepene. Ukoliko bi sve bilo OK, osim što bi se vodeni tok brzo kretao ... svejedno bi moglo da dođe do /brzih/ problema. Priča se da su neki kazini u LV osetili posledice brzog kretanja vode...
Osim formula iz klasika VZ, postoje i druge ’’vodene formule’’ u obe škole klas. Feng Shuija, San Yuan i San He. Moćna formula San he škole je mistična formula FGCT /Five Ghosts Carry Treasure/ koja zahteva ’’dolazećeg zmaja’’ iz određenog pravca /uzvišenje/. Ova formula, koja je dugo čuvana kao ekskluzivna tajna, može čak i da se primeni i u poslovnom prostoru, npr. u office-u CEO, ukoliko sa neke strane, vidljivo kroz njegov prozor, postoji uzvišenje /u odredjenom pravcu!/.
Naravno, u teoriji je moguće primeniti FGCT i u landscapingu, kada uređujete dvorište. Uzvišenje, vodeni tok, ulazna vrata ... kada je sve na pravom mestu, FGCT je aktivirana!
Ja sam imala priliku da ovu formulu primenim nekoliko puta, na office-e ključnih ličnosti jedne veće i par manjih kompanija. Niko se nije žalio:))

Нема коментара:

Постави коментар