среда, 5. август 2009.


Xuan Kong Da Gua Date Selection
O izboru povoljnih datuma, tzv. Date Selection već dosta dugo pišem na ovom blogu, ali nisam spominjala sistem poznat kao Xuan Kong Da Gua.
XKDG se odnosi na heksagrame, koji su isti kao i heksagrami koji se koriste u Yi Jing-u.
Suština priče o XKDG sistemu jesu – tajne. Naime, 64 heksagrama kriju tajna znanja i koriste se u mnoge druge svrhe, osim za divinaciju. Priča o XKDG me podseća na komentar jednog lekara tradicionalne kineske medicine, ’’da se za akupunturu opredeljuju uglavnom najlošiji studenti, zato što je jednostavna za primenu, dok se oni bolji opredeljuju da specijalizuju biljnu terapiju’’. XKDG je složen sistem, za čije se proučavanje opredeljuju uglavnom oni koji se ne zadovoljavaju ’’običnim’’ kao i svi koji žele svoju praksu da dovedu do majstorstva. Na žalost, kineski majstori nisu baš voljni da ovu tajnu podele sa zapadnjacima /osim retkih, tu računam i majstora kod koga sam učila XKDG/.

U Xuan Kong Da Gua sistemu, svaki od 64 heksagrama ima dva broja: ‘broj elementa’ i ‘broj perioda’.
Svaki dan se, preko Ba Zi, može izraziti u formi heksagrama, koji su inače ucrtani u Lo-Pan kompas. Heksagrami imaju mnogobrojne svrhe, a jedna od njih je za Date Selection, izbor najboljeg datuma, dok se druge odnose na odabiranje najboljeg prostora /ali i: sobe, orijentacije kreveta, itd./.
Već godinama, u krugovima ozbiljnih praktikanata klasičnog Feng Shuija, kruže priče o majstorima iz Hong Konga koji za svoje klijente biraju prostor samo na osnovu heksagrama /prostora/, sa više nego čudesnim rezultatima.

Zaista, koji je heksagram vašeg prostora?
Hex. mog prostora je Reformisati.
Zvuči poznato...:))

Нема коментара:

Постави коментар