четвртак, 13. август 2009.

Za praktičare: Zašto moj kompas ludi??
Veoma često, u praksi se dešava da igla kompasa na terenu, prilikom pokušaja da se očita orijentacija zdanja, ’’ludi’’.
Doki se igla kompasa vrti u krug, zaglavljuje ili pokazuje pogrešne pravce, praktičari se, sa manjom ili većom dozom očaja, pitaju šta se to dešava i kako da reše problem neposlušnog kompasa.
I sama sam sakupila zavidnu kolekciju kompasa, prelazeći put od analognog do digitalnog. Verujem da mnogi uporno traže onaj savršeni kompas koji će biti stabilan i napokon će pokazati pravi stepen orijentacije zdanja.
Ono što mnogi praktičari feng shuija ne znaju, jeste da su majstori tradicionalnog feng shuija odavno dali odgovore na problem osciliranja magnetne igle kompasa.
Postoji poseban tekst koji pokriva ovu temu, i zove se prikladno:
Osam vrsta ponašanja Igle /kompasa/.
Sada ću ukratko opisati dva:
- OBRĆUĆA igla, Tang Zhen 搪針; igla se okreće levo-desno i ne prestaje sa kretanjem. Ovo govori o tome da se ispod zdanja nalazi čudno kamenje. U pravcima .... znak je da se ispod nalaze ostaci drevnih građevina; boravak na takvom mestu će uticati najviše na žene koje tu žive, koje se mogu odati piću...
- PLUTAJUĆA igla, Dui Zhen 兌針; vrh igle pokazuje na gore; ovo je znak prisustva dobrih bića; u pitanju mogu biti povoljno raspoloženih preci…

Нема коментара:

Постави коментар