субота, 12. септембар 2009.

Back to Classical Feng Shui

POVRATAK KLASICI
Imam nameru da nastavim pisanje o interesantnim temama iz kineske tradicionalne medicine, ali u medjuvremenu, vracam se /kao sto cu to ciniti i ubuduce/ na centralnu temu ovog bloga: KLASICNI FENG SHUI.
Četiri aspekta tradicionalnog Feng Shuija
Četiri najvažnija aspekta tradicionalnog Feng Shuija jesu:

1. Lokacija & okruženje
2. Zgrada & stan
3. Ljudi
4. Tajming

Svaki od četiri aspekta je jednako važan, iako neki majstori naglašavaju da primat ima lokacija, dok drugi kažu da je to, ipak, tajming.
Istina je, verovatno negde između, zato što lokacija utiče NAJDUŽE, ali je istina i da upravo tajming neku lokaciju može da ’’probudi’’ ili učini odličnom. Takođe, uticaji vremena se manifestuju tako što sve prolazi kroz cikluse promena, pa je sa tog aspekta tajming opet važno uzeti u obzir.
Uz pomoć Luan Tou metoda, moguće je prepoznati povoljnu lokaciju i njene potencijale, kao i eventualne povoljne ili nepovoljne uticaje iz okruženja.
Ba Zhai nam pomaže u vrednovanju uticaja pravaca i lokacija tako što se mapiraju oblasti koje je povoljno koristiti.
Metodi Xuan Kong /ne samo Flying stars - Fei Xing, već i mnoge druge/ pomažu da se definiše kvalitet stana i mapira najbolji period za useljenje - aktivaciju prostora.
Ba Zi daje neophodne informacije o elementu koji balansira sudbinu osobe, kao i o povoljnim i nepovoljnim periodima /za traženje i kupovinu prostora/.

Нема коментара:

Постави коментар