четвртак, 17. септембар 2009.

Feng Shui razotkrivanje misterija

Aktivacija datuma i prostora
Da bi jedan datum bio povoljan, on treba da ispuni 3 kriterijuma:
1.      treba da bude opšte povoljan (izvor: Tong Shu kalendar)
2.      treba da bude u skladu sa svrhom /da je podupire/, i
3.      treba da bude povoljan za osobu /Ba Zi osobe/ kao i da predstavlja kvalitet koji je u skladu sa željenom aktivnošću
Kada se pronađe povoljan datum za određenu osobu, on se može aktivirati tako što se tog dana preduzme određena aktivnost. Npr. Open day koji je povoljan za osobu, ona može da iskoristi da razgovara sa ljudima do kojih joj je stalo ili da započne psihoterapiju, zato što je veća šansa da će otvorenost dana podržati razmenu sa terapeutom. Isto tako, osoba može u svom povoljnom Otvorenom danu započeti novi kurs, učenje jezika npr.
Svaki povoljan dan može se aktivirati na sličan način, tako što će se tog dana preduzeti nešto značajno, u skladu sa kvalitetima dana i interakcijom do koje dolazi sa osobom (dan treba da podržava Day Master osobe, da se kombinuje sa njim ili predstavlja željeni kvalitet, npr. da sadrži Personal Wealth element).
Drugi način na koji se datum može aktivirati jeste aktivacija u prostoru. Ovo zahteva preciznost i korišćenje 24 planine (podelu na segmente, od kojih svaki sadrži 15 stepeni; nekada se koristi čak i podela na svega 5 stepeni). Ovakva aktivacija je mnogo konkretnija i snažnija, zato što već u sebi sadrži elementu Zemlju. Podsetiću, ovde dolazi do interakcije NEBA (datum), ZEMLJE (prostor) i ČOVEKA, zbog čega je uobičajeno da se uvek posle aktivacije NEŠTO dešava.
I zato, kada se u Feng Shuiju (klasičnom) govori o aktivaciji, UGLAVNOM se misli na aktivaciju prostora.

Нема коментара:

Постави коментар