уторак, 17. фебруар 2009.

Element Drvo
Teorija pet elemenata je jedna od najvažnijih u Feng Shui praksi.
Elementi utiču na nas i oblikuju nam telo i sudbinu. Ukoliko u sudbini (času rođenja) jedan element dominira, čoveka će SVE vući ka tom elementu, čak i kada on za njega nije dobar (nepovoljan element). Uzeću za primer element Drvo, koji primarno rukovodi detinjstvom, dobom kada najviše rastemo i razvijamo se.
U detinjstvu je radoznalost najveća, kao i sposobnost učenja. Svet mašte je izražen i nije najjasnija razlika između stvarnog i fiktivnog. Specifična je otvorenost u prihvatanju sveta i ljudi, od kojih se ne očekuje nikakvo zlo. Ispoljavanje teče lako i bez zadrške, impulsivnost je izražena i postoji otvorenost da se isproba sve i svašta, bez opterećnosti kriterijumima. Često se dešava da se nešto kaže (ili učini) ne misleći o posledicama. Svest o sopstvenoj odgovornosti? Sigurno je da nije prevelika.
Drvo je element kreativnosti, dizajna, pisanja, izdavaštva. Ono je i element lepote i sklada, pa samim tim označava i delatnosti ’’doterivanja’’ kao što su frizeraj i kozmetika.
Kada kod nekog u sudbini dominira ovaj element, on može biti mladolikog izgleda, savremenih shvatanja i spreman na eksperimente. Otvoren je i pun ideala (zbog čega se često razočarava), tvrdoglavo odbija promene, željan je apsolutnog prihvatanja...
Koliko se prepoznajete u ovim opisima?

Нема коментара:

Постави коментар