среда, 25. фебруар 2009.

Five Yellow (zvezda 5)
Tokom 2009., zvezda 5 zahvata tzv. pravi sever, koji obuhvata stepene kompasa od 352,5 - 7,5 stepeni. Najsnažnije utiče u sledećim mesecima: mart, juli, novembar i decembar (u kineskom solarnom kalendaru meseci počinju od 4. u mesecu; tačan početak svakog meseca pronađite na netu ili u mojoj knjizi Kineska astrologija). Da podsetim one koji već znaju i upoznam one koji ne znaju, zvezda 5 donosi prepreke i teškoće u sektor u koji ’’sleti’’ tokom godine, a ne utiče najbolje ni na raspoloženje i vitalnost.
Ko će najjače osetiti uticaj poznat kao Five Yellow?
Kao prvo svi oni koji u geomantskoj karti svog prostora u severu već imaju zvezde 2,5 i 7 (više o tome kako se pravi geomantska karta, pogledajte u mojoj novoj knjizi: ’’Feng Shui za sve: osnove klasičnog Feng Shuija’’; na mom web site-u imate besplatan Flying Stars kalkulator). Zatim, ovaj će uticaj najviše osetiti svi čija se ulazna vrata nalaze u sektoru pravog severa, kao i oni čija ulazna vrata gledaju ka tom pravcu. Najizraženiji uticaj je u mesecima koje sam pomenula na početku ovog posta.
Mesta na kojima je dom najosetljiviji na udare ove zvezde jesu ulazna vrata i lokacije šporeta i kreveta (spavaća soba ili šporet su u severu prostora). Jačina ovog uticaja zavisi od postojeće konstelacije u afliktovanom delu prostora, interakcije sa prostorom (ukoliko na severu imamo dosta prozora, dejstvo je jače) i uticajima iz okruženja (severno od kuće je otvoren prostor). Jačina delovanja zavisi i od intenziteta korišćenja prostora, pa ukoliko se u severu konstantno odvija aktivnost, ovi uticaji će se i više osetiti.
Generalna preporuka je da se sektor u kome boravi 5 Yellow ne ’’uznemirava’’, odnosno da se izbegava renoviranje u oblasti, kao i premeštanje krupnih komada nameštaja. Zapravo, najbolji antidot je nekorišćenje i-ili smanjenje aktivnosti u oblasti; možete pokušati i sa postavljanjem 6 novčića u nizu, metalnim zvoncetom sa 6 šupljih štapova i-ili metalnim satom sa klatnom. Majstori klasičnog Feng Shuija imaju lek i za ovaj problem, a on se krije u pažljivom odabiru datuma kada će se postaviti kura za ovaj problem.

Нема коментара:

Постави коментар