уторак, 3. фебруар 2009.

Ukratko: period 7 i period 8
U klasičnom FS, ne bavimo se samo prostorom, već i uticajem vremena.
Zgrade stare i propadaju, neosporna je činjenica, pa tako vremenski faktor postaje važan deo procesa stanovanja i zarađivanja. Detalje ćete naći u mojim knjigama, kao i primenu u FS-ju, sada ću vas obavestiti (ili podsetiti) da postoji devet 20-godišnih perioda (u jednom ciklusu). Svakim periodom rukovodi jedan trigram (9 perioda, 8 trigrama, da, da, jedan je ’’problematičan’’), a poslednja izmena trigrama je bila 2004., kada je svet iz perioda vladavine trigrama Jezero ušao u period vladavine trigrama Planina.
Delovanje izmene trigrama se jasno vidi na globalnom nivou i ja ću vam sada to prikazati.
Trigram Jezero ima i drugi naziv, Mlada devojka.
A šta rade mlade devojke, šta vole, o čemu sanjaju?
Pa...setićete se i sami. Sanjaju da budu manekenke, glumice, da budu u centru pažnje, da im se dive, da ih žele, da osvajaju. Nije se desilo slučajno da su standardi mlade devojke, tinejdžerke, nametnuti svetu. Svet je naprosto BIO u toj fazi, očaranosti sa mladošću i lepotom, dugim rukama i nogama tinejdžerki, njihovim snovima o uspehu, njihovom potrebom da ogovaraju, da budu obožavane i obožavaju poznate. Julia Roberts, Naomi Campbell, Linda Evangelista, svi su oni ispunjavali te, nepisane standarde. Lako, pitko, bez sadržaja i životnog iskustva, nema ustajanja iz kreveta ’’bez 10.000 dolara’’. ’’Četiri venčanja i sahrana’’ je npr. film iz kategorije ’’mlade devojke’’, kao i mnogi laki sitcomi.
Period 8 donosi uticaj ’’Monaha koji sedi na planini’’. Hm...čime li se bavi, pitamo se. Verujem, ozbiljnim stvarima! Gleda na svet iz perspektive planine, dakle ima distancu (koja pomaže da sagledamo stvari, da imamo Big Picture). Bavi se sobom, iznutra, umesto drugima i time kakav utisak ostavlja. Zbog toga, ovaj prelazak u period 8 je dubok, suštinski i sadržinski. Od spolja ka unutra, od manjeg ka većem. Od delova ka celini, od fantazija ka stvarnosti i od skrpljenog ka autentičnom!
Nema više zavaravanja, stvari su takve kakve su.
Sve sa globalnom krizom, nasleđenom od Mlade devojke...

Нема коментара:

Постави коментар