среда, 25. фебруар 2009.

San Sha, Year Breaker & Grand Duke
U feng shuiju, San Sha se smatra opasnom komponentom Sha Qi, i spada u grupu aflikcija koje svake godine menjaju položaj u prostoru. U 2009., zahvata istok prostora, odnosno stepene koji odgovaraju znacima Zmaja, Zeca i Tigra.
Mogući problemi koje ovaj uticaj donosi jesu povrede, bolest, krađa. Lek za ovaj uticaj ne postoji. Najbolja preporuka je da se izbegava renoviranje ili rekonstrukcija u San Sha oblasti. Takođe, savet je da se ne radi rekonstrukcija zdanja koje tokom godine ‚‚sedi‚‚ na San Sha (gleda ka zapadu, sedi na istoku). Dodatan savet je da se izbegava duži boravak u istoku prostora (ili sobe), dok je gledanje ka San Sha pravcima dozvoljeno.

Year Breaker se svake godine nalazi u Zemaljskoj grani suprotnoj znaku godine. Tako, u 2009., godini zemljanog Bivola, grana nasuprot Bivolu jeste – Koza, koja zahvata pravac jugozapad 1.
Preporuka je da se izbegava renoviranje ili rekonstrukcija u ovoj oblasti.
Grand Duke uticaj u 2009. ’’sedi’’ u severoistoku 1.
Pošto se radi o zloćudnom uticaju koji može da donose ozbiljne zdravstvene i druge probleme, preporuka je da se izbegavaju renoviranje i rekonstrukcija u ovoj oblasti.
Povoljno je da se severoistok 1 nalazi iza leđa, ali ne i da se gleda ka ovom pravcu.

Нема коментара:

Постави коментар