уторак, 3. фебруар 2009.


Kada bi me zvali …. u Crvenu Zvezdu!
Nisam Zvezdaš, štaviše, fudbal ne pratim, niti sam to ikada činila.
Ipak, u poslednje vreme ne mogu a da ne primetim šta se sve dešava sa ovim klubom. Mediji se već duže vreme, u kontinuitetu, bave aferama sa Red Star-om, koje se neprekidno nižu jedna na drugu.
Stvarno, ŠTA se to dešava sa Zvezdom?
Kada bi me zvali za konsultaciju, verovatno bih prvo pitala kada su ovi problemi počeli. Meni je očigledno da su počeli znatno ranije, a da se sada samo – vide. Ipak, proverila bih to, i još jedan detalj: kada su zadnji put renovirali i-ili da li se nešto menjalo u neposrednom okruženju zgrade uprave (fizički: da li je nikla nova zgrada, i sl.). Razlog za ovu proveru je promena perioda (u sledećem postu ću nabaciti par reči o ovoj temi).
Zatim bi me interesovao položaj zgrade uprave i njeni čelni ljudi.
Skandali i pronevere govore o jednom specifičnom uticaju koji može da ima veze sa samim ulazom u zgradu uprave, ili kancelarijama direktora. Ako bi ovo bilo u pitanju, tada bi pronalaženje neke bolje kancelarije moglo da dovede do promene.
Međusobni odnosi office-a, i office-a i ulaza mogu da objasne borbu za moć i prevlast koja se u klubu, očigledno, već duže vreme, odvija.
Ne bih zanemarila ni uticaj ličnog elementa, zato što svako od nas dodaje svoju ličnu energiju aktivnosti kojom se bavi (sudbina, iz datuma rođenja). Mesto življenja direktora i eminentnih članova uprave bi takođe moglo da mi pruži značajne informacije (proverila bih da li određenu osobu, značajnu za klub, prate skandali i u privatnom životu; ukoliko bi to bio slučaj, predložila bih im ličnu konsultaciju, za prostor u kome žive).
Prisustvo benefaktora, tzv. Noble people u upravi kluba je dobra vest. Benefaktor sa dobrom reputacijom svakako pogoduje klubu, zato što je on definitivno u dobrom ciklusu sreće. A kada je čovek u zaista dobrom ciklusu sreće, onda je poželjan na svakom mestu, jer njegova energija vuče aktivnost u povoljnom pravcu.
Najrigoroznija mera koju bih mogla da predložim bilo bi izmeštanje zgrade uprave na drugo, bolje mesto. Manje odlučne mere mogle bi da zahtevaju rekonstrukciju i renoviranje. Najmanji zahtevi koje bih mogla da postavim bi se odnosili na promenu kancelarija. Ali sumnjam da bi ovde to pomoglo, moram da priznam!
A za sav posao koji bih im odradila, morala bih, naravno i da im naplatim. Koliko? Pa....radilo bi se o nekim procentima, svakako. Nisam fudbaler(ka), ali moj rad – vredi najmanje toliko.

Нема коментара:

Постави коментар